Het Nieuwe Prototype Mercedes F 015

mercedes f015

De autowereld is langzamerhand aan het veranderen, en het beeld van zelfrijdende auto’s wordt steeds beter gerealiseerd.

Maar voor degenen die zich vooral richten op de technologie hierachter, is het moeilijk om te beseffen hoe een rit er later echt uit zal zien in deze autonome wagens.

Mercedes heeft een model ontwikkeld dat ons meeneemt in de toekomst. Lees mee, en ervaar hoe het zal zijn om je over een aantal jaren in de Mercedes – of een andere zelfrijdende auto natuurlijk – over de weg te verplaatsen.

Futuristisch 2030

 

f015

 

Stel je voor: het is 2030, de urbanisatie is verder en verder uitgebreid. Er is weinig ruimte meer over en de gebeurtenissen van het dagelijks leven verlopen haastig en op topsnelheid, waardoor mensen meer en meer verlangen naar een eigen plaats om zich in privé te kunnen terugtrekken.

Verplaatsing in zelfrijdende auto’s is inmiddels een concept dat volledig geïntegreerd is binnen de bevolking, en het rijden zelf is daarom niet zo spannend meer. De auto moet je dan een comfortabele plaats kunnen bieden om te kunnen relaxen of werken.

De F 105 is een extreem futuristisch model gemaakt door een team van experts bij Mercedes, die het toekomstscenario van de zelfrijdende auto’s verder hebben uitgewerkt.

Het doel van een auto is dan dus niet meer enkel de verplaatsing over de weg, maar het moet ook dienen als een prettig en luxueus vertrek om je te kunnen terugtrekken – eigenlijk als een soort huiskamer.

Het ontwerp van de mobiele huiskamer

 

De ruime cabine van de F 015 bestaat uit vier comfortabele loungestoelen en zes displays langs de deuren en het dashboard, als een digitale arena van informatie voor de inzittenden.

De voorste twee stoelen kunnen draaien: naar achteren om een gesprek te voeren met de medepassagiers of naar voren om over te schakelen op manueel rijden wanneer gewenst.

De walnoothouten vloer in combinatie met de witleren stoelen, afgewerkt met metaal en glas, zorgt voor een prachtige en technologische uitstraling – om je echt in thuis te voelen.

 

mercedesf015binnenkant

 

Een digitale omgeving

Door middel van de verschillende displays aan de wanden en op het dashboard, kunnen de passagiers gemakkelijk informatie uitwisselen met het voertuig, elkaar en de omgeving: een perfecte samenvoeging van de digitale en de “echte” wereld.

Door simpele handgebaren te maken of door de touchscreens van hoge resolutie aan te raken, is de interactie met de auto natuurlijker en gemakkelijker dan ooit.

De buitenkant Van De F015

Wanneer je alleen al een blik werpt op de buitenkant van de Mercedes, kun je het futurisme eraf zien spatten. De metaalgrijze kleur, de grote wielen en het aerodynamische uiterlijk zorgen ervoor dat de auto er razendsnel uitziet, en als een echt model uit de toekomst.

De deuren klappen open in een hoek van 90 graden. Daarbij zijn de deuren aan de voorkant in tegenovergestelde richting bevestigd aan de auto als de deuren aan de achterkant, waardoor er een ruime opening vormt.

Hierdoor is de lounge gemakkelijk te bereiken, en verloopt niet alleen het rijden, maar ook het instappen al comfortabel.

Als aandrijvingskracht heeft Mercedes een bijpassend futuristische brandstofcel ingebouwd, met een bijbehorende compacte batterij.

Het hoge voltage zorgt ervoor dat de motors van de auto extra krachtig zijn, en dus extra lang mee kunnen gaan.

Communicatie met de buitenwereld via beeld en geluid

 

F015mercedes

 

De Mercedes-Benz F 015 is van alle aspecten voorzien, en niet onbelangrijk is natuurlijk de veiligheid. De auto communiceert zowel visueel als akoestiek met de buitenwereld, voor een optimale rijervaring.

Via LED-displays aan de voor- en achterzijde kunnen met behulp van laserprojectie boodschappen worden doorgegeven aan andere passagiers op de weg.

Ook met behulp van geluiden en gesproken instructies kan de auto communiceren met de omgeving voor extra veiligheid.

De Mercedes F015 Luxury In Motion Video

 

 

Nog een paar jaar geduld…

In 1956 voorspelde men al dat de toekomst van zelfrijdende auto’s in 1976 zou zijn gerealiseerd. Zoals we allemaal weten is dit niet het geval geweest, maar nu voorspellen we het opnieuw.

Deze keer lijkt de voorspelling echter een stuk realistischer. Met het model van de Mercedes F 015 hebben we al een echt goed beeld van hoe de toekomst er over enkele jaren uit zal gaan zien…

Leave a comment: