Daimler Wil Autonome Auto’s Testen In Duitsland

Daimler autonome auto

De Duitse auto-groep Daimler wil in de toekomst autonoom rijden auto’s kunnen testen in heel Duitsland en daarom roept de regering op om passende juridische kaders vast te stellen.

De autofabrikant uit Stuttgart beschouwt zichzelf als een pionier in de ontwikkeling van auto’s die zelf sturen. In de zomer van 2013 had Mercedes-Benz al een autonoom rijden S-klasse getest over lange afstand in Duitsland.

Google verklaarde op de autoshow in Detroit  te willen samenwerken werken, niet alleen met de leveranciers, maar ook met fabrikanten in de auto-industrie.

Het hoofd van het project op de Amerikaanse internetbedrijf, Chris Urmson zei in Reuters interview: “Het zou arrogant zijn  om te zeggen dat we beter kunnen doen.” Het internetbedrijf zou nalatig zijn als hij niet zou spreken met de autoproducenten. “Ze hebben veel te bieden.”

Onder de automakers,  zouden gesprekken gevoerd zijn, met General Motors, Ford Motor, Toyota Motor, Daimler en Volkswagen.

De grootste Duitse leverancier Continental, Bosch, ZF Friedrichshafen en LG Electronics waren al betrokken bij de ontwikkeling. Een Daimler woordvoerder legde uit dat er geen formele discussies zijn over de ontwikkeling van een auto. Er waren slechts informele gesprekken

Leave a comment: